Tyto matcha lívanečky jsou ideální volbou na víkendovou snídani. Ke zdobení jsem použila spirulinu smíchanou s proteinem, javorový sirup, kokosové chipsy, čokoládu a čerstvé jahody. Je ale jen na vás, co použijete. Žádné okecávání, tady je recept!
Ingredience:
- 1 lžíce mletého lněného semínka
- 3 lžíce vody
- 235ml rostlinného mléka
- 1 lžíce jablečného octa
- 140g hladké mouky
- 2 lžíce cukru (nebo 3 lžíce erythritolu)
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžíce matcha prášku
- kokosový olej na smažení
Volitelné zdobení:
- čokoláda
- javorový sirup
- ovoce
- kokosové chipsy
- arašídové máslo
Postup:
- Připravíme si lněné „vajíčko“: V malé misce smícháme společně s vodou a dáme stranou.
- Připravíme „podmáslí“: V jiné misce smícháme společně rostlinné mléko s jablečným octem a necháme odpočinout. Tento krok však můžete přeskočit.
- Ve střední míse smícháme mouku, cukr (popřípadě erytrhritol či jiné sladidlo), kypřící prášek, sůl a matcha prášek. Přidáme lněné „vajíčko“ a „podmáslí“. Vše důkladně promícháme a vznikne nám hladké těsto.
- Zahřejeme pánev na středně velkém ohni. Pánev lehce potřeme kokosovým olejem a naběračkou naléváme těsto na pánev podle toho, jak velké palačinky chceme. Lívanečky smažíme asi 2-3 minuty, otáčíme až když se navrchu lehce zatáhnou. Poté smažíme asi 1-2 minuty.
- Servírujeme s oblíbeným ovocem, javorovým sirupem, čokoládou, kokosovými chipsy, arašídovým máslem.. Co má kdo rád. 🙂
Pokud podle mě budete vařit nebo péct, tak nezapomeňte v příspěvku
na instagramu označit můj profil @torfiwien a hashtag #torfiwien