Matcha lívanečky

Tyto matcha lívanečky jsou ideální volbou na víkendovou snídani. Ke zdobení jsem použila spirulinu smíchanou s proteinem, javorový sirup, kokosové chipsy, čokoládu a čerstvé jahody. Je ale jen na vás, co použijete. Žádné okecávání, tady je recept!

Ingredience:

  • 1 lžíce mletého lněného semínka
  • 3 lžíce vody
  • 235ml rostlinného mléka
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 140g hladké mouky
  • 2 lžíce cukru (nebo 3 lžíce erythritolu)
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžíce matcha prášku
  • kokosový olej na smažení

Volitelné zdobení:

  • čokoláda
  • javorový sirup
  • ovoce
  • kokosové chipsy
  • arašídové máslo

Postup:

  1. Připravíme si lněné „vajíčko“: V malé misce smícháme společně s vodou a dáme stranou.
  2. Připravíme „podmáslí“: V jiné misce smícháme společně rostlinné mléko s jablečným octem a necháme odpočinout. Tento krok však můžete přeskočit.
  3. Ve střední míse smícháme mouku, cukr (popřípadě erytrhritol či jiné sladidlo), kypřící prášek, sůl a matcha prášek. Přidáme lněné „vajíčko“ a „podmáslí“. Vše důkladně promícháme a vznikne nám hladké těsto.
  4. Zahřejeme pánev na středně velkém ohni. Pánev lehce potřeme kokosovým olejem a naběračkou naléváme těsto na pánev podle toho, jak velké palačinky chceme. Lívanečky smažíme asi 2-3 minuty, otáčíme až když se navrchu lehce zatáhnou. Poté smažíme asi 1-2 minuty.
  5. Servírujeme s oblíbeným ovocem, javorovým sirupem, čokoládou, kokosovými chipsy, arašídovým máslem.. Co má kdo rád. 🙂

Pokud podle mě budete vařit nebo péct, tak nezapomeňte v příspěvku
na instagramu označit můj profil @torfiwien a hashtag #torfiwien 

Sdílet na: