
Tento perník je ideální dezert pro návštěvu ke kávě. Je krásně vláčný a sladký tak akorát. Posypat ho můžete strouhaným kokosem nebo třeba vlašskými ořechy, které můžete přidat i do těsta.
Ingredience:
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- ½ balíčku kypřícího prášku do perníku
- 1 lžíce perníkového koření „medový perník“
- 3 lžíce kakaa
- ½ hrnku oleje
- 1,5 hrnku rostlinného mléka
- 1 lžíce marmelády (nejlépe tmavá, kyselá, např. černý rybíz)
- 1 lžíce medu (použila jsem domácí pampeliškový med)
- 1 balení skořicového cukru
- 100g hořké čokolády
- kokosový olej
- strouhaný kokos na vysypání formy a na posypání
- olej na vymazání formy
Postup:
- V míse smícháme všechny suché ingredience.
- Ve větší míse smícháme všechny tekuté ingredience.
- Suché ingredience pomalu vmícháváme do tekutých.
- Formu vymažeme rostlinným máslem nebo olejem a vysypeme strouhaným kokosem nebo polohrubou moukou.
- Troubu předehřejeme na 180C a pečeme asi 30 minut.
- Po vychladnutí si rozpustíme čokoládu s trochou kokosového oleje, aby se nám s ní lépe pracovalo, a polijeme jí perník a opatrně rozetřeme.
- Nakonec perník posypeme strouhaným kokosem.

Pokud podle mě budete vařit nebo péct, tak nezapomeňte v příspěvku
na instagramu označit můj profil @torfiwien a hashtag #torfiwien