neMedový perník

Tento perník je ideální dezert pro návštěvu ke kávě. Je krásně vláčný a sladký tak akorát. Posypat ho můžete strouhaným kokosem nebo třeba vlašskými ořechy, které můžete přidat i do těsta.

Ingredience:

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • ½ balíčku kypřícího prášku do perníku
  • 1 lžíce perníkového koření „medový perník“
  • 3 lžíce kakaa
  • ½ hrnku oleje
  • 1,5 hrnku rostlinného mléka
  • 1 lžíce marmelády (nejlépe tmavá, kyselá, např. černý rybíz)
  • 1 lžíce medu (použila jsem domácí pampeliškový med)
  • 1 balení skořicového cukru
  • 100g hořké čokolády
  • kokosový olej
  • strouhaný kokos na vysypání formy a na posypání
  • olej na vymazání formy

Postup:

  1. V míse smícháme všechny suché ingredience.
  2. Ve větší míse smícháme všechny tekuté ingredience.
  3. Suché ingredience pomalu vmícháváme do tekutých.
  4. Formu vymažeme rostlinným máslem nebo olejem a vysypeme strouhaným kokosem nebo polohrubou moukou.
  5. Troubu předehřejeme na 180C a pečeme asi 30 minut.
  6. Po vychladnutí si rozpustíme čokoládu s trochou kokosového oleje, aby se nám s ní lépe pracovalo, a polijeme jí perník a opatrně rozetřeme.
  7. Nakonec perník posypeme strouhaným kokosem.

Pokud podle mě budete vařit nebo péct, tak nezapomeňte v příspěvku
na instagramu označit můj profil @torfiwien a hashtag #torfiwien 

Sdílet na: