Nepečené řezy s lesním ovocem

Dokonalé spojení kakaového korpusu s lehkým nasládlým krémem a příjemně kyselou ovocnou vrstvou z lesního ovoce.

Ingredience:

Ovocná vrstva:

  • 300g lesního ovoce (mraženého)
  • 6 lžiček chia semínek
  • 3 lžičky pampeliškového medu

Krém:

  • 425ml kokosového mléka (1 plechovka s velkým obsahem tuhé části)
  • 50g mletého kokosu
  • špetka soli

Korpus:

  • 70g ovesných vloček
  • 70g strouhaného kokosu
  • 70g mletých vlašských ořechů
  • 2 vrchovaté lžičky kakaa
  • 4 lžíce pampeliškového medu
  • 1 lžíce vody
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme ovocnou vrstvu. Do rendlíku nasypeme mražené lesní ovoce a necháme ho rozvařit. Poté přidáme pampeliškový med, promícháme, přidáme chia semínka a chvilku povaříme. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem, aby byla hladší a dáme chladit.
  2. Následuje příprava krému. Do mísy vyklopíme celou plechovku kokosového mléka a rozmícháme. Je dobré použít kokosové mléko s vysokým obsahem tuhé části. Přisypeme kokos, špetku soli a důkladně promícháme. Krém dáme ztuhnout do lednice.
  3. Nakonec si připravíme korpus. Do mixéru dáme ovesné vločky, kokos, kakao a rozmixujeme do hladka. Tuto směs přesypeme do mísy a přidáme k ní mleté vlašské ořechy, pampeliškový med, lžíci vody, špetku soli a rozpuštěný, vychladlý kokosový olej. Všechny tyto ingredience důkladně promícháme až se nám vytvoří hmota.
  4. Malý plech vyložíme pečícím papírem a prstama rovnoměrně rozprostřeme korpus. Následně rozetřeme krém a necháme asi 20 minut ztuhnout v lednici.
  5. Vychladlou ovocnou vrstvu nalijeme na krém a rovnoměrně rozprostřeme. Doporučuji nechat minimálně hodinu odpočívat v lednici, aby šly řezy hezky krájet.

Pokud podle mě budete vařit nebo péct, tak nezapomeňte v příspěvku
na instagramu označit můj profil @torfiwien a hashtag #torfiwien 

Sdílet na: