
Dokonalé spojení kakaového korpusu s lehkým nasládlým krémem a příjemně kyselou ovocnou vrstvou z lesního ovoce.
Ingredience:
Ovocná vrstva:
- 300g lesního ovoce (mraženého)
- 6 lžiček chia semínek
- 3 lžičky pampeliškového medu
Krém:
- 425ml kokosového mléka (1 plechovka s velkým obsahem tuhé části)
- 50g mletého kokosu
- špetka soli
Korpus:
- 70g ovesných vloček
- 70g strouhaného kokosu
- 70g mletých vlašských ořechů
- 2 vrchovaté lžičky kakaa
- 4 lžíce pampeliškového medu
- 1 lžíce vody
- 2 lžíce kokosového oleje
- špetka soli
Postup:
- Nejdříve si připravíme ovocnou vrstvu. Do rendlíku nasypeme mražené lesní ovoce a necháme ho rozvařit. Poté přidáme pampeliškový med, promícháme, přidáme chia semínka a chvilku povaříme. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem, aby byla hladší a dáme chladit.
- Následuje příprava krému. Do mísy vyklopíme celou plechovku kokosového mléka a rozmícháme. Je dobré použít kokosové mléko s vysokým obsahem tuhé části. Přisypeme kokos, špetku soli a důkladně promícháme. Krém dáme ztuhnout do lednice.
- Nakonec si připravíme korpus. Do mixéru dáme ovesné vločky, kokos, kakao a rozmixujeme do hladka. Tuto směs přesypeme do mísy a přidáme k ní mleté vlašské ořechy, pampeliškový med, lžíci vody, špetku soli a rozpuštěný, vychladlý kokosový olej. Všechny tyto ingredience důkladně promícháme až se nám vytvoří hmota.
- Malý plech vyložíme pečícím papírem a prstama rovnoměrně rozprostřeme korpus. Následně rozetřeme krém a necháme asi 20 minut ztuhnout v lednici.
- Vychladlou ovocnou vrstvu nalijeme na krém a rovnoměrně rozprostřeme. Doporučuji nechat minimálně hodinu odpočívat v lednici, aby šly řezy hezky krájet.

Pokud podle mě budete vařit nebo péct, tak nezapomeňte v příspěvku
na instagramu označit můj profil @torfiwien a hashtag #torfiwien